keskiviikko 20. elokuuta 2014

DIY Snickers-bars!!

MOI, tulin tänne teille laittamaan ohjetta, kuinka tehdään ihan sairaaan hyviä Snickers-patukoita. Ne on aika iso töisiä, ja niihin menee paljon aikaa, mutta voin vannoa että sen arvoisia. Jo puolikas patukka varmasti vie makeannälän. Jopa mulle, Suomen pahimmalle sokerihiirelle kokonaisen patukan syöminen teki tiukkaa. 

Tarvikkeet: 
1. ja 4. kerros
 400g maitosuklaata

2. kerros, pähkinänougat:
1 1/2 dl kondensoitua maitoa
100g valkoisia vaahtokarkkeja (12kpl) (mieluiten valkoisia, nuo värilliset eivät vaikuttaneet makuun mutta ulkonäkö muistutti hernekeittoa xD) 
1/2 dl sileää maapähkinävoita
1 1/2 dl suolapähkinöitä

3. kerros, kinuski : 
2 dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
2 rkl voita
  • Vuoraa n. 30 cm pitkä vuoka parilla kolmella kerroksella kelmua.
  • Valmista ensin kinuski. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 min, kunnes seos on sakeaa ja ruskeaa. Lisää voi. Jäähdytä ja laita kylmään.
  • Valmista pähkinänougat. Rouhi suolapähkinöitä hieman.
  • Mittaa pinnoitettuun kattilaan kondensoitu maito ja vaahtokarkit. Kuumenna keskilämmöllö koko ajan sekoittaen (maito palaa herkästi pohjaan), kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet.
  • Sekoita joukkoon maapähinävoi. Ota kattila liedeltä ja lisää pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi ja jätä jäähtymään.
  • Paloittele 200 g suklaata muovikulhoon ja sulata mikrossa välillä sekoitellen. Kaada suklaasula vuokaan kelmun päälle ja laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin kovettumaan.
  • Kun suklaa on jähmettynyt lusikoi päälle jäähtynyt pähkinänougat. Laita vuoka takaisin kylmään kovettumaan.
  • Lusikoi nougatin päälle kylmä kinuski ja laita vuoka taas takaisin kylmään.
  • Sulata loput 200 g suklaata ja kaada se tasaiseksi kerrokseksi kinuskin päälle.Laita snickers levy vielä jähmettymään kylmään. 
  • Kun päällimäinen kerros on kovettunut, nosta kakku kelmun avulla leikkuualustalle ja paloittele patukoiksi ohutteräisellä veitsellä. 



Jee mun eka gifikin pääsi tähän ^^
nauttikaa.

2 kommenttia: