maanantai 8. syyskuuta 2014

Valkosuklaa-puolukkamuffinit

Sunnuntaina kävin aamupäivästä vähän tuolla Sannanrannan huudeilla puolukassa. Niitä oli siellä ihan hulluna, ei menny kauaa ku kaks rasiallista poimein. Ainoo mikä häiritsi oli muurahaiset. Aina ku näin jaloissa yhenkään semmosen pikkupirulaisen niin loikin viis metriä kauemmas. Joo, mulla on varmasti joku muurahais-koppakuoriais-epämääräinenotus -fobia.
 Perkkaamisen jälkeen niitä marjoja jäi ehkä viis desiä, mikä kyllä riittää varmasti ku ei puolukoita oikeen tuu käytettyä muutaku leivontaan. 
Tässä kuitenki ohje näihin muffineihin, jotka oli mun mielestä ainakin ihan syötäviä! 

n.16kpl
2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
3 rkl rypsiöljyä
100 g rouhittua valkosuklaata
1 dl puolukoita (tuore tai pakaste) 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon vuorotellen maidon, öljyn, valkosuklaan ja (jäisien) puolukoiden kanssa. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Suosittelen kyllä hommaamaan tuommosia silikonisia yksittäisiä vuokia, muffineista tulee kauniin muotosia, paperisissa ne vaan leviää lätyiksi, näihin nämä ei tartu kuten paperisiin ja on helppo irrottaa ja vuoat voi pestä käsin tai koneessa! Parhaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti