tiistai 9. joulukuuta 2014

Ask yourself if what you are doing today is getting you closer to where you want to be tomorrow

Liikuntapostausta viikolta 49!


Maanantai: Lihaskuntoa 30 min. 10 x askelkyykky, 15 x vatsarutistus, 15 x nelinkontin vastakkaisen jalan ja käden nosto, 10 x punnerrus.

Tiistai: Perusaerobic 35 min. 

 Keskiviikko: Venyttelyä 30 min.¨

Torstai: juoksu 45 min / n.7,5 km. Sisälsi 4 x 4 kovempaa vetoa, joiden välissä 2 min palauttavaa hölkkää. Keskisyke 177, maksimi 195.

Perjantai: Kehonhuoltoa: mielen ja kehon rentoutus sekä tasapainoharjoituksia. Uiskentelua 30 min.

Lauantai: Uiskentelua 30 min, kevyttä ulkoilua 25 min, kuntosali 45 min ( rintalihakset, lähentäjät ja loitontajat, vatsalihakset, selkälihakset) 

Sunnuntai: Lepo

Minulta kysyttiin miten kannattaa pukeutua lenkille talvella, näin minä pukeudun:
Jos on pakkasta, laitan alimmaksi kerrokseksi hengittävän aluskerraston. Käytän paksumpia sukkia, villapohjaiset on aika hyvät. Kerraston päälle laitan juoksuhousut, sekä fleecepaidan, jossa on vähän korkeampi kaulus. Jos ei ole kaulusta, laitan tuubihuivin kaulaan. Päälimmäiseksi juoksu/hiihtopuvun, joka hylkii vettä ja on tuulenpitävä. Tietysti pipo ja hanskat. Semmoset lenkkarit on hyvät, joissa on piikit pohjassa. Käytän kotona äitin talvijuoksukenkiä, vaikka ne on vähän liian isot /: Itelläni ei ole omana semmoisia. Tarpeen vaatiessa laitan myös ohuet sukkahousut, ja ulkohousujen päälle lyhyet säärystimet.
Olen kuullut tyypeistä, jotka talvellakin menevät pelkillä verkkareilla tai vastaavilla, ja en voi ymmärtää eikö se järkikin jo sano, että enemmän vaatetta pitää olla päällä?? Toki talven paksu vaatekerros tuntuu ahdistavalta ja tukalalta verrattuna kevyeen kesävaatetukseen, mutta sen kanssa on elettävä. Olen itse tehnyt semmoisen päätöksen, että talvella ei juosta ennätyksiä. Ei edes yritetä. Tuntuu liian pahalta juosta kovaa pakkasessa paksuilla vaatteilla. Talvella juostaan pideten kuntoa yllä. Myöskään liian kovalla pakkasella ei minun mielestä kannata juosta. Oma pakkasraja on -15 jos ei tuule kylmästi. Liian kylmässä juokseminen ei tee hyvää keuhkoille. Näin minä ainakin luulen, en tosin ole asiantuntija (= 
Tuntuu, että vaikeampi on pukeutua tällaisella kelillä kun on pari astetta plussan puolella. Olen todennut suht hyväksi juoksuhousut, sekä kerraston paita, ei t-paitaa alle, ulkotakki ja -housut, ohut pipo, kynsikkäät tai neulehanskat. Niin tarkenee, muttei tule liian kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti