maanantai 8. joulukuuta 2014

Superjoulupostaus!

Tehdäämpä näin eilisen toisen adventin, ja suomalaisen musiikin sekä Jean Sibeliuksen päivän kunniaksi tämmöinen toivottu superjoulupostaus.

Jouluperinteeni:
Jouluna ( ja talvella muutenkin) pitää olla lunta! Tekee paljon hallaa joulumielelle jos ei ole edes kuuraa puissa. Vähän kyllä alkaa tuntuun siltä, että joulua pitäisi siirtää kuukaudella myöhemmäksi, kun ei ole useampaan vuoteen ollut kunnon kinoksia jouluna.

Aloitan joululaulujen soiton, laulun ja kuuntelun siinä marraskuussa. 

Tykkään tosi paljon koristella kämppää ja omaa huonetta. Yleensä ahtaan kaikki mun koristeet huoneeseeni ja sitte se on ihan täynnä kaikkea rääsää, mutta ei se haittaa =) Joulukuusi tuodaan sisään aaton aattona, ja koristellaan myös silloin.

Pipareita ja torttuja pitää leipoa ainakin. Useita eriä. 

Joulukalenteri mulla on ollut varmaan joka vuosi. Nyt on muumisuklaakalenteri, veikkauskalenteri, ja Samun kans askarreltu kalenteri. Yleensä katon myös joulukalenteria telkkarista. Toljanteri on ehdottomasti paras! Tää uus kalenteri on ihan paska.

Aaton perinteisiin kuuluu:
aamulla riisipuuro, johon on piilotettu manteli

Joulupukin kuumalinjaa seuraan puolella silmällä, soittelen samalla joululauluja, käyn kävelemässä, sekä tietysti pitää katsoa Lumiukko tai Lumikoira, kumpi nyt sattuu tulemaan!

Päivällä ollaan kokoonnuttu suvun kanssa mummulle syömään jouluateria

Iltapäivällä lähinnä olen pelaillut (Need for speediä, sopii jotenki hyvin jouluun :D ) sekä syöpötellyt suklaata

Illemmalla jaetaan lahjat, sekä mahdollisesti syödään jos on nälkä ja käydään joulusaunassa.

Lemppari jouluruuat:
Mää tykkään kyllä kaikesta! Ei tuntuis joulu joululta, jos joku asia puuttuisi. Jopa sitä kinkkua vähän näykin. Mutta ehdoton ykkönen on kyllä suklaa. Sitä pitää olla ja paljon. Muita lemppareita on salaatit (varsinkin makaronisalaatti). Perunaa en kaipaa mun joulupöytään. Oikeestaan en osaa sanoa silleen joulupöydästä mikä ois se paras juttu, lappaan kaikkea lautaselle, paitsi rosollia yök, ja ne maut yhdessä jotenki maistuu niin hyvältä, vaikka yksittäin joku porkkanalaatikko ei oo mitään hullun hyvää, ymmärrättekö te yhtään mitä mä selitän :D


Lemppari joululaulut:
Tässä on mun joululaulut top 5. Ne ei ole missään tietyssä järjestyksessä, on tosi vaikea laittaa ne mihinkään järjestykseen, sekä mun joululaulu mieltymys vaihtelee jouluittain.
5. Konsta Jylhän joululaulu4. En etsi valtaa, loistoa3. Oi jouluyö2. Kun joulu on1. Kun joulupukki suukon saiJoululahjatoiveeni:
Yleensä en keksi mitään, mutta nyt ois pari juttua joita tarvisin. Tehosekoittimen, hiustenkuivaajan, lahjakortti Inter Sportiin tai uudet juoksulenkkarit sekä musiikkitermikirjan.

Uuden vuoden lupaukset:
Kuten aina, tulevankin vuoden lupaukset liittyvät liikuntaan. Yksi juoksuun liittyvä, sekä tavoite olla elämäni kunnossa joulukuuhun mennessä (tarkoittaa sopivan lihaksikasta ja vähärasvaista kehoa) sekä mahdollisesti lupaus olla syömättä itseäni ähkyyn :D Tämän vuoden joulu:
Menin lupautumaan töihin 22. ja 23 päivä siivoileen terveyskeskusta.. Masentaa jo nyt! En edes tarkalleen tiedä minne menen, menenkö taas osastolle vai jonnekin muualle. Ja se osastomaailma ahdistaa jo nyt.. 
Soitan myös muutamana päivänä joululounaan taustalle joululauluja, ja saan siitä ihan mukavasti rahaa. Keskiviikkona ois eka keikka, vähän jännittää. 
En tiedä menemmekö tänä vuonna mummulle syömään jouluateriaa. Sen saa nähdä. Muuten joulu todennäköisesti ei eroa mitenkään edellisistä jouluista :) 

Kaikki kuvat paitsi eka on Weheartitistä. En ollut säästänyt omia joulukuvia ):

2 kommenttia:

 1. Tuossa listasitkin joitakin sun lempijoululauluja, mutta tykkäätkö yleisesti enemmän ns hengellisistä vai tonttulauluista? :) Ja mitä joulu merkitsee sinulle, mikä siinä on tärkeintä? Onko sen merkitys muuttunut vuosien varrella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, melkeen kaikissa joululauluissa tuntuu olevan joku viittaus Jumalaan tai jeesukseen, ei tuu kovin montaa "tonttulaulua" mieleen. Kyllä mun mielestä on enemmän kauniimpia hengellisimpiä lauluja kuin kauniita tonttulauluja.
   Joulussa tärkeintä on lämmin tunnelma, ja yhdessä olo. Eipä ole muuttunut vuosien varrella, mussa asuu yhä se pieni Kirsi, joka innoissaan odottaa joulua.

   Poista