maanantai 9. maaliskuuta 2015

Treenikatsaus viikkoon 10

Tämä onkin sitten viimenen treenipostaus pariin viikkoon. Nimittäin, multa leikattiin tänään luomi selästä, lapojen välistä, ja tilalle tuli neljä tikkiä. Kuulemma saisin kävellä, mutta ajattelin nyt pitää täysin liikkumattoman viikon, ja lepuutella jalkoja ja kehoa. Kun tuon sykkeen kanssa on ollut ongelmia (tänään syke makuullaan aamulla 61, seistessä 95...) niin tauko tulee nyt sopivasti. Ensi viikolla ajattelin alkaa käymään kävelyllä ja kevyellä hölkkällä. Pitää vielä katsoa, mitä terkkari sanoo ensi viikolla kun käyn poistattamassa tikit. 
Syy, että halusin luomen poistettavan on se, että kuukausi sitten huomasin, että luomen väri on muuttunut. Se on keskeltä paljon vaaleampi kuin reunoilta, ja vähän koholla. Sitä ei ole kutittanut, eikä se ole ollut ärsyyntynyt, mutta se on vaivannut mieltäni kuitenkin. Viime viikolla näytin sitä kouluterkkarille, ja hän sanoi,ettei se välttämättä ole vakavaa, mutta voin käydä poistattamassa sen jos se minua vaivaa. Tänään maanantai aamuna soitin sitten kotipaikkakuntani terveyskeskukseen ja sain heti samalle päivälle ajan! Ihmeellistä. Kolmen viikon päästä pitäisi tulla tieto, onko luomesta löytynyt vakavampia muutoksia, jotka vaativat jatkotoimenpiteitä. Toivottavasti ei. 


Viikko 10:
Maanantai: Kevyttä hölkkää 5 km / 36 min. Keskivauhti 7,19 min / km.
Tiistai: Juoksua 12 km / 62 min. 
Keskiviikko: Lepo
Torstai: Lepo
Perjantai: Ensin juoksua 4,5 km, sitten kävelyn ja hölkän vuorottelua 2,5-3 km. Tämän lenkin olisi siis pitänyt olla 20 kilsan vauhtikestävyys, mutta en jaksanutkaan juosta kuumuuden, liian kovan vauhdin ja tuskaistumisen takia. 48 min.
Lauantai: Kuntosalilla 45 min. Koko kehon lihastreeni 40 min, lopuksi 5 min kuntopyöräilyä. 
Sunnuntai: Juoksu 20 km / 1h 55min, keskivauhti 5,43 min / km. Juoksin tämän matkan kiertäen viiden kilsan lenkin neljästi. Eka kierros meni vauhtia hakiessa ja liian kovaa. Olin ajatellut juoksevani 6 min / km vauhdilla. Toinen kierros oli paras, vauhti tuntui hyvältä ja tasaiselta. En katsonut vauhtia sykemittarista, jotten ahdistuisi, vaan välillä katsoin matkaa, välillä aikaa, niin että lenkki olisi mahdollisimman stressitön. 
Kolmannella kierroksella ylämäet ja vastatuuli alkoivat jo tuntua, ja neljäs kierros tuntui tosi paljon jaloissa ja viimeiset pari kilsaa meni hampaita kiristellen. Olin yllättynyt että sain lenkin juostua alle kahden tunnin. Olen juossut näin pitkän matkan viimeksi viime vuoden huhtikuussa, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla. 

Lenkin jälkeen se tuska vasta alkoikin. Tuli kauhean kylmä, kun hikiset vaatteet jäähtyivät ja liimautuivat ihoon, kun ei ollut voimia riisua niitä, ja aivan tajuttoman huono, oksettava olo. Lenkin jälkeen makoilin jonkin aikaa sängyllä, kunnes Samuli avusti riisumisessa ja vei suihkun alle istumaan saunan jakkaralle. Olo alkoi pikku hiljaa noin tunnin - parin päästä helpottaa. Tiedä sitte mikä oli vikana, varmaan nestehukkaa ja energiavajetta. En juonut lenkin aikana mitään, koska ylimääräiset esineet haittaavat juoksuani, ja ennen lenkkiä olin syönyt pari tuntia aikaisemmin puuroa marjoilla, puoli kuppia kahvia, ja palan mutakakkua.

Että joo, tämmöstä tällä kertaa =)

Kuva Weheartit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti