perjantai 3. huhtikuuta 2015

Vaikeuksien maaliskuu

Vaikka mun maaliskuu ei todellakaan mennyt treenien osalta niinkuin suunnittelin, ajattelin silti tehdä katsauksen menneeseen kuukauteen.

Maaliskuussa en pystynyt tekemään kuin yhden kunnon juoksuviikon. Maaliskuun toisella viikolla selässäni oli tikit, enkä saanut juosta (luomesta ei muuten löytynyt mitään, jee!), ja seuraavan viikon loppuna menin telomaan jalkani, ja sen takia en ole päässyt tekemään mitään muuta kuin joitain kotijumppia.. 


Ahdistaa, koska haluaisin jo niin kovasti juoksemaan. Pelottaa myös, että kunto huononee kovasti, ja sitten kun pääsen taas lenkille, juoksu on yhtä tuskaa ja motivaatio tekemiseen katoaa. Pitäisi varmaan nyt tässä huhtikuussa tehdä treenejä pyöräillen, että pysyisi tuo kestävyys edes jonkulaisessa kuosissa, eikä tarvitsisi taas aloittaa alusta kun jalka parantuu. Toinen stressitekijä on se, millon se jalka parantuu. Olen jo itseni ilmoittanut ja maksanut toukokuun alussa oleviin kisoihin, ja kyllä ärsyttää, jos ne rahat ( 15€, ei onneksi enempää) menee nyt ihan harakoille.

Viikko 10: Juoksua 37 km. Lisäksi kävely/hölkkä lenkki 48 min ja kuntosali 45min.
Viikko 11: Tikit. Viikolla kävelin n. 1h 46min., pyöräilin 1h 5min., ja tein kotijumpan 25 min. 
Viikko 12: Kevyttä juoksua 19 km. Lisäksi kävelyä 46 min ja lihaskuntoa 19 min. Tällä viikolla murjoin jalkani.
Viikko 13: Lihaskuntoa 40 min ja uintia 40 min.

Helppoo, nopeaa ja halpaa ruokaa: keitä n.4 dl tummaa makaronia kypsäksi, heitä sekaan pussi herne-maissi-paprikaa ja tonnikalapurkki.

Jalkani on sen verran parantunut, että pystyn kävelemään normaalisti. En kuitenkaan halua rasittaa sitä ylimääräisellä kävelylenkeillä. Pahin turvotus ja mustelmat ovat pois, mutta jonkin verran niitäkin on jäljellä. Jalkapöydän ulkosyrjä on hieman kipeä, ja jalkapöydän päällä on kohta, jota painettaessa käy kipeää. 

Huhtikuussa jatkan lihaskunnon tekemistä, pitänee varmaan myös alkaa tekemään lenkkejä pyöräillen, vaikka pyöräilystä en pahemmin pidä, jotta voin jatkaa juoksuharjoittelua siitä mihin jäin, kunhan jalka on täysin kivuton. Toivotaan, ettei mitään uusia esteitä ilmaannu. Ja jos nyt jotain positiivista tästä jalasta pitää löytää, niin hyvä että se tuli just nyt, kun ilmatkin on olleet niin huonot. Oon monena päivänä sanonuki ukolle, että hyvä ettei tänään tarvi lähteä lenkille, kun ulkona on satanut paskaa taivaan täydeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti