maanantai 18. toukokuuta 2015

Treenikatsaus viikkoon 20 sekä jauheliharisoton ohje

Viime viikolla jatkoin toissa viikolla alkanutta aamukävelyinnostusta. Juoksemassa en vielä käynyt, mutta tällä viikolla varmasti käyn! Oon innostunut lukemaan pari kuukautta sitten ostamaani juoksukirjaa, ja kehittelen jo itselleni juoksuohjelmia tulevaisuutta varten. Mulla on läjä erilaisia juoksuohjelmia odottamassa, tällä hetkellä siis ohjelmassa pääpaino on kehittää pitkän matkan juoksua.

Kuva weheartit

Maanantai: Intervallityyppinen aamukävely ( 5 min rauhallisesti, 5 min reippaasti) 43 min / 4,9 km. Kuntosali 30 min. Taisin tehdä liikkeitä ojentajille, yläselälle, hauikselle, hartialihakselle, ja rintalihaksille. 

Tiistai: Rauhallinen aamukävely 35 min / 3,5 km. 
Kuntosali 40 min. Tein jalkaprässiä, polvenojennus ja  -koukistus, vatsalihakset, selänojennus, kylkitaivutus kahvakuulalla. 

Keskiviikko: Intervallityyppinen aamukävely 41 min / 4,5 km. 

Torstai: Rauhallinen kävely 29 min / 2,7 km.

Perjantai: Rauhallinen aamukävely 53 min / 5,4 km.

Lauantai: Intervallityyppinen aamukävely 40 min / 4,3 km.

Sunnuntai: Rullaluistelua 49 min / 9,9 km. Kotijumppa 26 min. Oli muuten tehokas treeni, taidanpa tehdä siitä ihan oman jumppatuton teillekin ;)

Sitten tähän risotto-ohjeeseen. Tämä on ihan perus risotto, helppo tehdä, mutta maukas. Tästä riittää useammaksikin päiväksi yhdelle ihmiselle, mutta meidän taloudessa (2 ihmistä) kattila tyhjenee parissa päivässä. 

Tarvitset:
1 iso sipuli
4 rkl öljyä
2 dl puuroutumatonta riisiä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 maustemitta valkopippuria
2 maustemittaa timjamia
1 tl basilikaa
1 paprika
1/2-1 pussi herne-maissi-porkkanaa
juustoraastetta
400 g jauhelihaa

1. Kuori sipuli. Leikkaa se pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli ja riisi siinä puuhaarukassa käännellen.
2. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Paloittele paprika ja lisää sekin kypsymään mukaan. Keitä risottoa 10-15 minuuttia kannen alla pienellä teholla. Tässä välin paista jauheliha. Mausta mielesi mukaan, itse käytin valkosipulijauhetta, jauhelihamaustetta ja aromisuolaa kaikkia 2 maustemittaa. 
3. Sekoita valmiiseen risottoon hieman juustoraastetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti