maanantai 25. toukokuuta 2015

Treenikatsaus viikkoon 21 ja elämäni pisin juoksu!

No jos mä vielä kirjoittaisin blogiin.... Sanon minä, vaikka vieressä pari tehtävää pääsykoetta varten huutaa jotain ihan muuta.. Mutta kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta =D 

Viime viikolla pääsinkin jo juoksemaan! Olipas se mukavaa vaikka ei nyt niin hyvin mennytkään. Juoksin siis kaksi kevyttä viiden kilsan lenkkiä, yhden rennon 12 ja pitkän 24 kilsan lenkin.
Ensimmäinen vitosen lenkki meni sykkeet aika korkealla, vaikka vauhti ei ollut kova.
Toisen päätin mennä sitten super hitaasti, niin ettei syke nouse yli 160, ja otin ukonkin mukaan, ettei vahingossakaan juokse hölkkää liian kovaa. Aikaa tuohon lenkkiin menikin melko paljon, ja vauhti oli erittäin hidas mutta ainakin syke pysyi 150:n tuntumassa.

"Rento" 12 kilsaa meni rennolla vauhdilla, mutta juoksu ei kyllä tuntunut rennolta. Mielessä oli vain kuukauden takainen 12 kilsaa, jonka juoksin rennosti, mutta kovaa. Se on nyt muisto vain, kun juoksukunto on kuukaudessa päässyt rapistumaan. 

Kuva We heart it. 

Maanantai: Aamukävelyä laiskasti 30 min / 3 km. Kuntosalilla jalka- ja keskivartalotreeni 36 min. Illalla "turbo"kävelyä ( eli lämmitellen 5 min, sitten 2 min täysiä kävelyä, 1 min rauhallisemmin jnejne) 33 min / n. 4 km.

Tiistai: Kevyttä juoksua 34 min / 5 km, 6'49 min / km.
Lihaskuntojumppa 25 min. 
Keskiviikko: Juoksua 75 min / 12 km, 6'15 min/ km.

Torstai: Aamukävely 55 min / 5,8 km, ensin 30 min rauhallisesti ja loput turbokävelyä.
Hölkkää 38 min / 5 km, 7'30 min / km.

Perjantai: Lepo

Lauantai: lepo

Sunnuntai: Juoksua 2 h 43 min / 24 km, 6'49 min / km.

Sunnuntaina tosiaan juoksin elämäni tähän asti pisimmän lenkin. 
Ekat 10 kilsaa meni ihan mukavasti myötätuuleen, välillä oli aika kuuma, mulla oli päällä t-paita, takki, ja pitkät juoksuhousut, mutta kun tuuli oli sopivan lämmin. 12 kilsaa meni aikaan 1 h 23 min ja olin vähän pettynyt, koska olin ajatellut tuntia ja varttia. Pyrin kuitenkin ajattelemaan, että tää on eka kerta ku juoksen näin pitkän lenkin, pääasia on siinä, että edes jaksan juosta koko matkan. 
Loppumatka menikin kovaan sivu- ja vastatuuleen, mikä ei kyllä helpottanut juoksua. Polvissa alkoi juoksu tuntua jo puolessa välissä matkan. Onneksi oli vettä ja urheilujuomaa molempia 2 dl mukana, muuten olisin kyllä kuollut. 
Kilometrit 19-23 oli aika tuskaisia. Askel lyheni muistuttamaan jotain tipujuoksua, ja kilometrit tuntuivat hurjan pitkiltä. Kun käännyin viimeiselle kilometrille, joka kulki varjoisaa hiekkatietä pitkin, askel rentoutui ja vauhti kiristyi, ajattelin vain että kohta ollaan kotona, jes!

Toiset 12 kilsaa olivat menneet aikaan 1h 20 min. 2h 30 min ois ollut mukava aika, johon olisin halunnut päätyä, mutta ehkä ensi kerralla sitten. Positiivista oli, että lenkin jälkeen minulle ei tullut sitä ällötävää, kylmä-oksettaa-eipystyliikkumaan -oloa, mikä on nyt tullut edellisten pitkien lenkkien jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti