keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Mun juhannus kera random räpsyjen

Nyt vihdoin ja viimein...

Mun juhannus meni aika perinteisesti. Kotona grillatiin, käytiin saunassa, juotiin kaljaa.... En valita, mun juhannuksissa on tapahtunut murros. 
Lapsena juhannus oli kuin toinen joulu, sitä aina odotti, siinä oli tunnelmaa, sai syödä herkkuja, syötiin pihalla, isä soitti haitaria ja usein meillä oli vieraitakin. Kerran Ruotsista asti ja se oli hauskaa ( vaikka ne lapset rikko mun papan tekemän hyppynarun..)
Teini-iässä ahdisti se, kun kaikki kaverit oli jossain Kalajoella tai muualla ryyppäämässä ja itse en päässyt. Silloin datasin vain koneella ja masentelin.
Nyt kun on täyttänyt 18 ei edes huvita vetää perseitä jussina, muutaman voi juoda tai pienen hiprakan, mutta Kalajoelle en lähtisi juhannusta viettään vaikka maksettais! Hyvä seura ja hyvä ruoka ja oikea tunnelma on kaiken a ja o. 

Juhannukseksi keräsin sireenejä tuoksuttamaan huonettani.

Ruokapuoli sitten.. Mun juhannusviikonlopun ruokalista sisälsi: 2 suklaalevyä, 1/2 kg karkkia, jokusen oluen ja siiderin, 1/2 pussia sipsiä, grillistä maissia, nakkia, kasvisnyyttejä, broileria..
 Noi kasvisnyytit oli ehdottomasti lempparit! Kannattaa kokeilla: Pilko 3 paprikaa (esim. Pirkan grillipaprika 3 kpl/pkt alle 2€ ), 500 g kirsikkatomaatteja sekä 2 nippua kevät-/kesä-/nippusipulia mitä onkaan  kulhoon, päälle loraus (oliivi)öljyä, suolaa ja pippuria ja laita peitettynä jääkaappiin maustumaan hetkeksi. Nostele folion päälle kasviskekoja, murenna kekojen päälle Koskenlaskijaa. Nypistä nyyteiksi ja laita ensimmäisten joukossa grilliin. Nyytit ovat valmiita kun juusto on hieman sulanut.

Kesäsade!

Kaiken sen syömisen lisäksi tuli myös liikuttua joka päivä, ettei ihan överiksi mennyt. Okei, meni se....

Torstaina juhannus alkoi, kun pääsin töistä kuuden aikaan. Lähdin Kalajoelle ukon luo, siellä grillattiin ja katottiin Ace Ventura.Työpäivä ja aikainen herätys verotti sen verran, että aikaisin mentiin nukkumaan.


Perjatai aamupäivästä rullaluistelin Kalajoelta Alavieskaan 25,5 kilsaa.Ukko tuli myöhemmin autolla perästä. Chillailtiin, heitettiin tikkaa, grillattiin ja käytiin saunassa haitarin säestyksellä, juotiin muutama olut ja otettiin Triviaali skaba ( jonka mä voitin! ).


Lauantaina meille tuli vähä erimielisyyksiä missä ollaan, kun Samuli halusi mennä kotiinsa ja mä halusin jäädä kotiin. Niinpä lopulta heitin Samulin kotiinsa ja palasin itse kotiini. Viime juhannus ja toissa juhannus oltiin kokonaan yhdessä, joten tää ratkaisu ei oikeen miellyttänyt mua! Lähdin purkamaan suuttumustani vajaan 28 kilsan pyörälenkille, jonka jälkeen otin aurinkoa kera sidukan ja kirjan.

Illalla vielä perheen kesken perinteinen Särkkien ajelu, jäätelönhakureissulle ja kyylään näkyykö tuttuja päissään ja kuinka hirveessä humalassa ihmiset on. Joo on meillä huvit. Mutta aika vähän oli porukkaa silloin liikkeellä, ja kaikki käyttäytyivät hyvin. 
Sitten taas grilliä ja saunaa.
Grilliä, saunaa ja kaljaa. Siinäpä se mun supisuomalainen juhannus pähkinänkuoressa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti