maanantai 31. elokuuta 2015

Treenikatsaus viikkoon 35 ja kisapuolikas!

Reipasta maanantai iltapäivää! 
Viime viikko meni valmistautuessa lauantain puolimaratoniin. Kyseessä oli siis mun eka kisoissa juostu puolikas, samalla mun neljäs puolimaraton. Juoksin sen Kokkolassa Venetsialaismaraton-tapahtumassa, jossa pystyi myös koko maratonin tai kympin juokseen. 

Muahan jännitti ihan hulluna se kisa. Olin ottanut tavoiteajasta itselleni paineita. Halusin sen menevän alle kahteen tuntiin. Viikolla aloin jo epäilemään, että en pysty siihen, en ole tehnyt tarpeeksi vauhtikestävyystreenejä. Lauantaina sain hämmästyä, kun maaliin pääsinkin ajassa 1h 59 min, 19 s. Helpolla se ei kyllä tullut.
 Ensinnäkin lähtö oli kello 11, eli aivan liian aikaisin mulle. Sen kyllä huomasi jo alkuverkoissa. Olin kevyen hölkänkin jälkeen hengästynyt, sykkeet korkealla ja aivan hiessä. Vasta ekan kympin jälkeen kisassa tuntui että kroppa alkoi heräämään. 
Toiseksi reitti oli raskas monien mäkiensä takia. Siihen yhdistettynä semikova tuuli, niin johan oli. Välillä tuntui niin pahalta, että mietin jo pitäiskö keskeyttää, mutta sisulla painelin loppuun asti. 

Ai että tuntui hyvältä päästä maaliin! Hieman jäi kaihertamaan se, että ennätyksestäni jäin noin kaksi minuuttia, mutta noissa olosuhteissa tuo oli aivan kelpo juoksu. Tuolla ajalla pääsin sijalle 22/64. Eli kyllä ihan tyytyväinen saa olla. Tuohon kisaan päätinkin lopettaa mun juoksukauden! Ajattelen pitää ihan kunnon kahden kuukauden juoksutauon, jos maltan. Vähän tekisi mieli lähteä hakemaan sitä puolikkaan enkkaa syyskuun lopulla olevaan kisaa, mutta jaloille parhaaksi ois pitää taukoa. Lisäksi ajattelin olla pienellä "dieetillä" seuraavat pari kuukautta ja lisätä lihaskuntotreenien määrää ja kattoa tapahtuuko mitään muutosta kehossa ;) 


Maanantai: Keskivartalotreeni 30 min + spinning 30 min.
Tiistai: Lepo.
Keskiviikko: Lepo.
Torstai: Rullailua 30 min.
Perjantai: Hölkkää 5 km / 33 min, 6'40 min/km.
Lauantai: Kisat, 21,1 km / 1h 59 min, 5'36 min/km.
Sunnuntai: Kevyttä kävelyä 50 min.

2 kommenttia:

  1. Huhhuh! Ehkä määäki joku päivä vejän jonku puolmaratonin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En epäile hetkeäkään ettet onnistuis siinä :)

      Poista