sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pari sanaa kosmetiikasta...

...ja muusta elämästä. 
Oon kyllä pahasti laiminlyönyt blogiani ja valokuvausta, vaikka kummankin pariin on ollut ikävä. Koulua on nyt enemmän kuin syksyllä, eikä aikaa löydy kuvaamiselle tai kirjoittamiselle. Mun päivät venyy melkein joka arkipäivä kuuteen asti koululla, eikä valoisaa aikaa jää kuvaamiselle. Viikonloputkin menee niin nopeaa ettei mitään ehdi kuin soittaa vaan. En tiedä, miten selviän helmikuusta hengissä, noita opittavia nuotteja on kertynyt aika iso pino... No, mut tällasta tää elämä on tällä hetkellä! Enkä ole varmasti ainoa, joka kärsii ajan puutteesta. PS. OTTAKAA JOKU MUT KESÄTÖIHIN!!! 

Mut nyt siihen asiaan, eli ajatuksiin kosmetiikkaa kohtaan. Kuvituksena käytän tässä mun tämän hetkistä lempieläintä, Corgia, koska en halua nähdä kärsiviä eläimiä.
Ajattelin vuoden vaihteessa, että tänä vuonna kiinnitän enemmän huomiota siihen, minkälaista kosmetiikkaa ostan. Yleensä ostan halvinta (en Rainbow, Pirkka tai vastaava kuitenkaan). 
Nyt haluaisin kiinnittää enemmän huomiota siihen, etten osta eläimillä testattua kosmetikkaa. Minusta ei ole oikein, että ihmisille suunnattuja kosmeettisia aineita testataan eläimillä, vaan ne pitäisi testata niillä, keille tuotteet ovat tarkoitettu eli ihmisillä. Olenkin nyt selvitellyt netistä, mitkä merkit käyttävät eläimiä testeissä ja mitkä ei. Tässä on linkki Petan hakukoneeseen, josta voi etsiä tekeekö se oma lempimerkki eläinkokeita. Tuolta ei tosin löydy kaikkia tuotteita, todennäköisesti enemmän niitä, joita Amerikassa käytetään. 


Olen etsinyt tuolta hakukoneesta ja googletellut muutenkin merkkejä, joita käytän ja jotka ovat minulle tuttuja.
Listasin tähän joitakin merkkejä, jotka käyttävät eläinkokeita:
- Loreal
- Biotherm
- Garnier
- Giorgio Armani
- Kerastase
- Lancome
-Maybelline
- Redken
- Vichy
-Chirstina Aguilera (hajuvedet)
- Scholl
- Aussie
- Schwarzkopf
- Gillette
- Axe  
- Neutrogena 
- Vaseline
- Sunsilk
- Pepsodent
- Dove
- Pampers
- Victoria's Secret

 Tässä puolestaan lista merkeistä, jotka eivät testaa, tai väittävät etteivät testaa eläimillä:
- Lumene
- Rimmel London
- Isa Dora
- Nivea ( tämän merkin sivuilta oli TOSI vaikea löytää tekstiä " emme testaa eläimillä" )
- Tom's of Maine ( Colgate-Palmolive)
- The Body Shop
- Dermosil
- Herbina

Jos jollakulla on jokin merkki täydennettäväksi listaan niin saa huikkasta! 



Muutenkin olisi mielenkiintoista tutustua luonnonkosmetiikan pariin. Olisiko jollain vinkkiä siihen, mikä olisi hyvä merkki ja mistä saa? Onhan se järkyttävä määrä kemikaaleja, mitä ihmisen keho joutuu kestämään. En nyt sano, ettei luonnonkosmetiikassa niitä ole, mutta uskoakseni vähemmän kuitenkin. 
Kuten missään muussakaan asiassa, en näissä kahdessa halua olla täysin nollatoleranssilla, koska useimmiten stressaannun siitä ihan hirveästi, jos kiellän itseltäni täysin jotakin. Haluan suurimmalti osalti ostaa eläintestaamattomia tuotteita, mutta jos saan vaikka lahjaksi tai Livboxista (mikäli sikäli sitä joskus tulevaisuudessa tilailen) tuotteen, joka kuuluu eläintestejä tekevien merkkien joukkoon, aion sen käyttää. Tältä ainakin tällä hetkellä tuntuu.
Mutta nyt kone kiinni, ja uutta viikkoa stressaamaan, kattokaa te kuinka söpö tää koiruli on! 


2 kommenttia:

  1. Avon ei myöskään testaa tuotteita eläimillä. Mun kautta voi tilata Avonin tuotteita, jotka on sekä edullisia, että laadukkaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, hyvä tietää! Pitää muistaa tuo :)

      Poista