lauantai 16. heinäkuuta 2016

Makaronilaatikko goes next level (kasvis)

Mä en ole koskaan ollut mikään makaronilaatikkofani. Mun mielestä se on aika tylsää ruokaa. Ja viime vuosina mun makaronilaatikon syöminen on alkanut sillä, että perkkaan annoksestani enimmät jauhelihat pois. Joten syön pelkästään keitettyä ja paistettua makaronia. Namnam. Mutta ne ajat ovat nyt takanapäin, kiitos tämän tavallista paremman laatikon. Ukon sanoin :" Tämä on parasta makaroonilaatikkoa mitä ollaan tehty!". Ja se on paljon sanottu ukon suusta lihattomasta versiosta.

Tässä versiossa jauheliha on korvattu tummalla soijarouheella. Perinteisen munamaidon sijaan on käytetty cheddarjuustokastiketta.

Cheddarmakaronilaatikko
45 min
1 pss tummaa makaronia
2 dl soijarouhetta ( tai 400g jauhelihaa jos haluaa lihallisen version)
3-4 dl vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1-2 punaista chiliä
JUUSTOKASTIKE
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 rs cheddarsulatejuustoa

Laita soijarouhe pehmenemään kylmään tai kiehuvaan veteen. Keitä makaroonit kypsiksi pussin ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit, pilko chili. Käytä soijaa kuten jauhelijaa, paista sipulien kanssa hetki paistinpannulla, mausta suolalla. Lisää chili ja ota pannu pois levyltä. Valmista juustokastike. Sulata voi (pinnoitetussa) kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoittele. Lisää maito vähän kerrallaan sekoitellen. Keitä kunnes sakenee. Ota pois levyltä, lisää cheddarsulatejuusto ja sekoita tasaiseksi. Sekoita valutetut makaronit ja soijaseos keskenään ja kaada uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike. Paista uunissa 200 asteessa 30 min.
Sori mun surkeat ruokakuvat, en vaan yhtään osaa kuvata ruokaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti