maanantai 11. heinäkuuta 2016

Treenikatsaus viikkoon 27 ja kisat

Sunnuntaina olin taas kisoissa. Tällä kertaa Kaustisella, Kreetan kierroksella. Tapahtuma oli toista kertaa järjestettävä kansanmusiikkisävytteinen juoksutapahtuma, joka toimi myös lähtölaukauksena tänään alkaville Kaustisen kansanmusiikkifestareille. Juoksumatkoina oli 5 km ajanotolla tai ilman sekä erikoisuutena 1,5 km soitin- ja tanssisarja, joka siis kuljettiin joko soittaen jotain soitinta tai tanssien. Hauskaa :D Lisäksi reitin varrella oli pelimanniyhtyeitä soittamassa musiikkia. 
En ymmärrä mitä oli tapahtunut, sillä viime vuonna osallistujia oli melkein sata, nyt alle 50, ehkäpä 30 minun silmäni mukaan. Ilma oli aurinkoinen ja helteinen, mutta olisin kuvitellut sen houkuttelevan viime hetken osallistujia. 
Mun juoksu meni ihan ok. En ole piitkään pitkään aikaan juossut kovaa vitosta. Yläasteikäisenä juoksin lähes viikoittain 5 kilsaa ennätysjahti päällä, joten silloin tulikin tehtyä hyviä aikoja. Nyt tavoitteeni oli 22.30 minuuttia, mutta siitä jäin 26 sekuntia. Paremmalla vauhdinjaolla olisin varmaan pystynyt parempaan. Otin tyypillisesti alun liian kovaa, ja puolessa välissä matkaa vauhti hiipui jo kovasti 5 min / km tuntumaan ja ylikin. Tässä sen huomasin, että vauhtikestävyydessä on paljon vielä kehitettävää, kuten myös nopeudessa. Kuitenkin, saavuin maaliin kaikista juoksijoista kolmantena ja voitin naisten sarjan! Vuhuuu, mun salainen haave olikin päästä palkintopallille, joten siinä ainakin onnistuin. Eikä ykköspalkinto ollutkaan mikään aivan turha, nimittäin koko viikon lippu Kaustisen festareille sekä vuodeksi Perhonjokilaakso-lehden tilaus. Viikkolippu ovelta maksaa 160 € ja perhonjokilaakson vuositilaus 85 €. Että olisiko kannattanut osallistua?Maanantai: Pk 4,4 km / 30 min, ks 146, 6'52 min / km. Lisäksi vatsoja 16 min.
Tiistai: Lepo.
Keskiviikko: Spinning 43 min.
Torstai:  Käsitreeni 16 min.
Perjantai: Pk 9,05 km / 60 min, ks 148, 6'38 min / km.
Lauantai: Lepo.
Sunnuntai: Kisat. 4,8 km / 22 min 56 s. 4'47 min / km. Lisäksi verkkoja 1,8 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti