torstai 25. elokuuta 2016

Asics Gel-DS Trainer 20


 Kengät, joiden olisi pitänyt olla Adidakset. Mulla oli kesällä haaveissa ostaa Nimbuksien tilalle Adidakset, niillä en ole koskaan juossut. Kuitenkin Kärkkäisellä käydessäni huomasin Asicsen kenkien olevan tarjouksessa, enkä voinut olla sovittamatta niitä! Käsiini valikoitui nämä kengät ja hieman jouduin googlettamaan tietoa kengistä, voisko nää olla sopivat kengät mulle.


 Tarvitsin siis uudet kengät Asicsen hyvän aikaa palvelleiden Nimbuksien tilalle sellaiseksi peruslenkkikengäksi alle 10 kilsan matkoille, niin pk-, vk-treeneihin kuin kisoihinkin.
Jos Kayanoissa tuntuma oli paksu ja pehmeä, on se näissä täysin päinvastainen. Ja pitääkin olla, sillä nämä ovat tarkoitettu juurikin nopeille lenkeille. Itse en lähtisi näillä maratonia juoksemaan, mutta joillekin kevyempi kenkä maralle voi sopia.


Päällinen tuntuu ohuelta mutta hyvin istuvalta ja napakalta. Pohja on paljon paljon ohuempi kuin Kayanoissa. Kenkää kaupassa sovittaessani hieman pelotti, onko näissä tarpeeksi vaimennusta asfaltilla tehdyille lenkeille. Tähän mennessä kipua ei ole juostessa tuntunut. Lisäksi näistä löytyy kevyt ylipronaatiotuki.


Päkiän kohdalle on lisätty kovempaa pitokumia. Odotan innolla, miten se pitää liukkaammilla keleillä. 

Pari huonoa asiaa kengästä olen löytänyt. Kantapää tai kengän takaosa vai mikä sen nimi nyt onkaan tuntuu nousevan ehkä vähän liian korkealle minulla. Kenkä onkin hinkannut jalkaani melkein rakon eräällä lenkillä. Nyt parina lenkkinä hinkausta ei ole tapahtunut yhtä pahasti. Ehkä kengät tarvisivat "sisäänajon" pitkien kävelylenkkien muodossa ennen kunnon lenkeille lähtöä.
Nauhat voisivat olla aavistuksen pidemmät. Kun solmin kengät lukkosolmulla meinaa pituus loppua kesken. 

Yhteenvetona tämän hetkisen kokemuksen mukaan nämä ovat aivan pätevät kevyemmät kengät niin pk-lenkille kuin vähän vauhdikkaammillekin lenkeille. Kisoissa näitä en ole vielä päässyt käyttämään, joten sitä odotan mielenkiinnolla. Vaikka kengät tuntuvat kevyiltä ja ohuilta vaimennusta löytyy tarpeeksi. Toivottavasti saan näistä hyvät kumppanit tuleville kilometreille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti