perjantai 11. marraskuuta 2016

3 x tryffelit

Joulu tullee! Pikkujouluja alkaa varmaan monilla jo olla tiedossa ja joululahjaideat pyörimään päässä. Tässä olisi kolme erilaista ohjetta tryffeleihin. Oivia (pikku)joulutarjoiltavia ja miksei näitä voisi joulupakettiinkin kääräistä. Meikä ainakin tykkää syötävistä lahjoista :D 

KAHDEN SUKLAAN TRYFFELIT
noin 15 kpl
 VALKOINEN TÄYTE:
25 g voita
3 rkl kuohukermaa
1 tl hunajaa
100 g valkosuklaata
TUMMASUKLAAKUORRUTUS:
25 g voita
1/4 dl kuohukermaa
1 1/2 tl vahvaa kahvia
200 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata koristeluun

1. Aloita valkoisesta täytteestä. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kerma ja hunaja.
2. Paloittele suklaa ja yhdistä se lämpimään kermaseokseen. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Hyydytä viileässä. 
3. Tee tummasuklaakuorrutus. Sulata voi kattilassa ja lisää kerma. Lisää kahvi, murskaa suklaa ja yhdistä se lämpimään kermaseokseen. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Aseta viileään hyytymään. 
4. Kun molemmat seokset ovat hyytyneet hieman, ota puoli teelusikallista vaaleaa täytettä ja pyöritä palloksi. Ota teelusikallinen tummaa seosta ja taputtele se valkoisen pallon ympärille. 
5. Koristele sulalla valkosuklaalla. 

APPELSIINITRYFFELIT
noin 15 kpl
 25 g voita
1/2 dl kuohukermaa
1 appelsiini
2 tl hunajaa
300 g suklaata
80 g maitosuklaata kuorruttamiseen

1. Sulata voi kattilassa ja lisää kerma. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori kermaseokseen. Lisää hunaja.
2. Murskaa suklaa ja yhdistä se lämpimään kermaseokseen. Anna suklaan sulaa ja sekoita. 
3. Peitä suorakulmainen vuoka ( noin 32 x 22 cm ) leivinpaperilla ja kaada seos siihen.
4. Hyydytä tryffelimassa viileässä. Nosta jähmettynyt levy vuoasta ja paloittele pieniksi neliöiksi.
5. Sulata kuorrutuksen suklaa ja koristele palat. 

VADELMATRYFFELIT
noin 20 kpl
 1/2 dl (pakaste)vadelmia
1 rkl sokeria
25 g voita
1/4 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
kaakaojauhetta

1. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä niitä niin, että osa nesteestä haihtuu.
2. Sulata voi toisessa kattilassa. Lisää siihen kerma ja vadelmat.
3. Murskaa suklaa ja ripottele se lämpimään kermaseokseen. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi.
4. Anna massan hyytyä viileässä.
5. Ota teelusikallinen tryffelimassaa ja pyörittele siitä pieniä palloja. Kaada kaakaojauhetta lautaselle ja pyörittele tryffelit lopuksi jauheessa. 

2 kommenttia: