sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Vuoden eka kisa

Lauantaina avasin kisakauden viime vuoden tapaan Toholammilla Talvimaraton tapahtumassa. Juoksin siellä 7,9 kilsaa, kuten viime vuonnakin. Tämän vuoden tavoite oli juosta paremmin kuin viimeksi. Ja siinähän minä onnistuin! Sää oli hyvä. Hieman piti kyllä miettiä, että miten kannattaisi pukeutua kun lämpöasteita oli pari, tuuli oli aika kylmä, mutta aurinko paisteli lämpimästi välillä. Pääydin juoksemaan t-paidalla ja takilla ja se osoittautui oikein hyväksi. Päähän panta ja arskat vielä silmille, niin ei tarvinnut siristellä.

Kilpailu starttasi 11 eli todella aikaisin. Yhdeksältä lähdin ajelemaan Toholammille ja ikävä kyllä joudin nälkäisenä lähtöviivalle :D Ei ollut mun puuro ja banaani pitäneet nälkää tarpeeksi kauan poissa.
Ajattelin jakaa vauhdin niin, että ekan kilsan juoksisin 5:05 min/km, sitten kiristäisin 5:00 min/km ja viimeiset kaksi tai yksi kilsaa sitten alle vitosen vauhtia. Lähdössä tuli kuitenkin sellainen olo, että en halua jäädä viimeisten joukkoon, pakko ottaa alku kovempaa. Ja niin sitä juostiin pääosin koko matka alle 5 min/km. Loppua kohden alkoi jo tuntua todella pahalta. Olin kyllä suuresti hämmästynyt kun kuuluttaja kertoi minun tulleen naisten sarjassa maaliin toisena. Kannatti osallistua kilpasarjaan hölkkäsarjan sijasta! 

Juoksin matkan aikaan 37 min 18 s ja keskivauhdiksi tuli 4:44 min/km. Eiköhän tänä vuonna se kympin enkka tule! Paransin aikaani viime vuodesta reilu kaksi minuuttia eli aika paljon paremmassa kunnossa olen nyt verrattuna viime vuoteen. 


4 kommenttia:

 1. Kannatti lähteä rohkeasti matkaan! Hieno juoksu ja hyvä vauhti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kannatti! Mukavaa päästä kisoihin kokeilemaan kuntoa jo ennen kesää :) Kiitos!

   Poista
 2. Hieno saavutus, onnea oikein paljon! Aikakin älyttömän kova, varmasti tulee uusi ennätys 10 km matkalla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna :) Tässä on vielä vajaa pari kuukautta aikaa parantaa kestävyyttä ennen ekaa kympin kisaa, joten pakko alkaa itsekin uskomaan siihen että se enkka sieltä tulee :D

   Poista