maanantai 12. kesäkuuta 2017

Eka työviikko takana

Viime viikko oli mun ensimmäinen kesätyöviikko. Tuttua vanhaa siivousta tutussa vanhassa terveyskeskuksessa. Vaikka työ olikin tuttua hämmästyin jälleen kerran sen rankkuudesta. Aloitin työt vieläpä sellaisella alueella, jolla joutuu kävellä ekstrapaljon. Eikä mun työkengät oo kovin hyvät... Jalat ovat olleet joka päivä tosi kipeät, niskat on menny jo ihan jumiin ja muutenkin olo on aika nuutunut ja ehkä hieman stressaantunut. Töiden lisäksi kun arkena pitäisi myös ravata kaupassa, tehdä ruokaa (miten sitä ruokaa voikin kulua niin paljon, kun kaksi ihmistä käy töissä eikä osta työpaikalta lounasta. Huhhuh onneks ei oo lapsia, muuten ei kerkeäis tehdä mitään muutaku ruokaa vaan), opiskella ruotsia, käydä lenkillä, pitää yhdelle oppilaalle pianotunteja, huoltaa kehoa, päivittää blogia, pitää kämppä suht siistinä... Arkeen ei oikeastaan muuta mahdu. Nytkin on viikon soittotauko menossa ja se ahdistaa kovasti.


Mutta ai että on hyvä fiilis kun pääsee perjantaina töistä pois ja saa viettää ansaittua viikonloppua. Viikonloput haluan pitää mahdollisimman rentoina, silloin ei ainakaan soiteta! Silloin tehdään kaikkia kesäjuttuja, joita ei arkena kyllä millään ehdi tekemään. 
Viime lauantai oli oikeen hyvä esimerkki hyvästä, rennosta ja kesäisestä viikonloppupäivästä. Heräsin kasilta ja ukkokin nousi pian mun jälkeen. Oltiin jo ennen yhtätoista siivottu koko kämppä ja ajateltiin lähteä Kulma-kahvilaan syömään. Sieltä saa lauantaisin burgereita ja jösses sentään ne on hyviä! Varmaan parhaita mitä Kokkolasta saa. Suosittelen kyllä vahvasti kanaburgeria batuilla ja valkosipulimajolla, se on taivaallista. 


Syöminkien jälkeen lähdettiin leppoisasti pyöräillen Isokarin lintutornille (matkaa reilu 6km). Se olikin hyvä reissu, sain kuvattua silkkiuikkujen soidintanssia, kaksi uutta lintua; härkälinnun ja lapinuunilinnun (en todellakaan ole varma lajista) ja laulujoutsenperheen. Kierrettiin siellä myös lyhyt puolen kilsan mittainen luontopolku. Kivasta luonnosta en kyllä saanut nauttia, kun katselin koko ajan jalkoihin etten astu käärmeen päälle ja pelkäsin punkkitartuntaa. Aikaa koko tähän reissuun kului jopa reilu kaksi tuntia! 


Isokarin reissun jälkeen maistui jäätelö. Iltapäivällä lähdin tekemään kovaa treeniä, joka kulki yllättävän hyvin! Ei auringonpaistekaan häirinnyt kovia vetoja ja tuuli puhalsi mukavan viilentävästi.

Sunnuntai olikin sitten toista maata, oli harmaata ja sateista ja meikäläinen oli aivan tööt. Nukuin jopa päikkärit, ja sitä tapahtuu ainoastaan silloin kun oon ihan kuolemanväsy. Kevyt lenkki hautovassa säässä piristi mukavasti ja vei pois pitkään vaivanneen pääkivun. Sunnuntai oli kyllä laiska päivä verrattuna lauantaihin mutta ihan hyvä vaan että tuli otettua yksi päivä viikosta kokonaan lungisti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti