sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kisakymppi ja miten sen kanssa kävikään...

No huonostihan sen kanssa kävi! Vielä huonommin kuin viime vuonna. En nimittäin päässyt maaliin. Enkä edes lähtöviivalle. Miksi? Koska olen aivan liian mukavuudenhaluinen.

Lauantaina oli tarkoitus juosta Ylivieskassa kymppi. Lauantai oli kuitenkin erittäin sateinen, tai ainakin aamupäivä oli. Olin jo ilmoittautunut ja maksanut itseni kisaan ennakkoon ja ennen yhtätoista piti hakea kisanumero yms. Kuitenkin satoi aivan älyttömän rankasti vettä, siis ei mitään järkeä. Matkalla kisapaikalle mietin kovasti peruutanko osallistumiseni vai en. Päätin kuitenkin peruuttaa. Mutta ei olisi kannattanut. Oli niin mun tuuria, että 15 minuuttia ennen lähtöä sade lakkasi. Kello 12 ja 13 välillä tuli vain tihkusadetta, eli olisi ollut mitä mainioin juoksusää. Ja mitä teen minä? No istun kotona ja harmittelen miten voinkin olla niin tyhmä, että menin peruuttamaan kisani. Mitä tästä opin? EI ikinäikinäikinä peruuteta kisaa jonku sateen takia. Eikä enää ikinä luoteta sääennusteisiin. Kaikki katsomani ennusteet nimittäin näyttivät kohtalaisen rankkaa sadeta koko kisan ajaksi. 


No eipä siinä sitten, kävin sunnuntaina itsekseni juoksemassa kovan kympin. Ja itse asiassa vielä huonommassa säässä kuin mitä olisin joutunut lauantaina juoksemaan JOS VAIN EN OLISI PERUUTTANUT SITÄ MUN ILMOITTAUTUMISTA.

Sunnuntaina tein kunnon alkuverkat, ja lähdin tavoittelemaan 5 minuutin kilsavauhtia. En aivan kyllä saanut sitä siinä viidessä minuutissa pidettyä, ja koko ajan olin paljon jäljessä tavoitteestani saada juostua kymppi 50 minuuttiin. Viimeiset 5 kilsaa matkasta oli myös navakkaa vastatuulta, mikä ei helpottanut vauhdin ylläpitämistä. Kuitenkin kiitos hyvän loppukirin juoksin kympin aikaan 51 min 25 sek. Eli olisin tuolla ajalla parantanut vuoden takaista kymppiä kahdella minuutilla ja olisin myös tänä vuonna voittanut kuntosarjan. 

Noh, onneksi noita kisoja riittää, tosin en yhtään tiedä milloin pääsen juoksemaan kympin kisoissa seuraavan kerran. Taitaapi mennä syksyyn.
Niin joo ja blogi tosiaan on hieman muuttunut nimensä puolesta, siitä lisää huomenna.

2 kommenttia:

 1. Voi itku! Sääennuste tosiaan lupaili kovaa sadetta koko päivälle, mutta siinä tulikin sitten semmonen tauko sateesta puolenpäivän aikaan.. :( Harmi, kun kerkesti peruuttaa kisat, lohdutukseksi voin kuitenkin sanoa, ettei juoksuilma ollut kuitenkaan mikään kovin hyvä. En itse ollut juoksemassa, mutta pihalla touhutessa tuli hiki. Ilma oli niin raskas ja tukahduttava!
  Tsemppiä tuleviin kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo, että ilma oli kyllä aika painostava. Ja tuleehan noita kisoja vielä :) kiitti tsempistä!

   Poista