torstai 5. tammikuuta 2017

Uuden vuoden tavoitteet

Edellisessä postauksessa mietin liikuntatavoitteita vuodelle 2017. Nyt olisi sitten vuorossa muiden tavoitteiden esittelyä. Mitään uuden vuoden lupauksia en enää tee, niistä kun koituu vain stressiä. Sen sijaan tavoitteet on jotain sellaista, mitä olisi mukava saavuttaa, mitä olisi kiva YRITTÄÄ saavuttaa, mutta niiden toteutumisesta ei tarvitse ottaa ylimääräistä stressiä. 
Näitä tavoitteita ovat:

x Vuosi ilman irtokarkkia. Oh boy, mun yksi paheista. Viikonloppuisin on kiva ostaa jäätävä säkki irtokarsua ja vetää sitä naamaan samalla kun katsoo vaikka Frendejä. Mutta se olo seuraavana päivänä saa miettimään, että olikohan nyt worth it. Ja loppujen lopuksi, himo niihin irtokarkkeihin on yleensä suurempi kuin halu syödä niitä. Eli usein kun niitä karkkeja on sitten ottanut, huomaakin, että eihän nää nyt niin hyviä ollutkaan kun mitä muistelin. Tätä tavoitetta helpottaa se, että ukkokin on luvannut yritää olla ilman sipsiä. 

x Lihaton tammikuu. Joulukinkkua syödessä ajattelin, että voisi olla kokonaan syömättä lihaa tammikuussa. Nykyäänkin syön kasvisruokapainotteisesti, mutta usein kotona me tehdään kuitenkin jauhelihasta ruokaa. Nyt sain ukonkin tähän mukaan, ja tarkoitus olisi jättää tammikuun ajaksi ne lihat ja kanat sinne kaupan hyllylle. Saa nähdä mitä tästä tulee! 

x Valokuvata 100 eri suomalaista lintulajia. Siis mitä? Mistä mä näitä mun outoja päähänpistoja oikein saan :D Mutta kyllä. Nyt kun on tämä Suomi 100 -juhlavuosikin, niin tää olisi mun tällainen tapa juhlistaa tätä vuotta. Kuvata 100 eri lintulajia, joita Suomessa tapaa. Tässä on montakin hyvää puolta: pakko ottaa viikoittain aikaa itselle, pääsee ulos luontoon, oppii nimeämään lintuja, oppii paljon uusia juttuja valokuvaamisesta ja kamerasta. Nyt mua vaan vähän epäilyttää, että mulla on jo päässä kuva minkälaisia lintukuvia minä sitten ottaisin, vaikka todellisuudessa ne kuvat ei ole niin hienoja kun luulen. Lintukuvaus jos jokin on mielestäni välineharrastus. Ja mulla ei ole kuin tuo vanha Canonin 1100 D ja Samulin vanha pitkä objektiivi sekä jalusta toki. Ja jos oikein vaivaa haluaisi nähdä, niin pitäisi rakentaa piilomaja, syöttilauta rekvisiittoineen ja istua 10 tuntia puskassa. Mutta mun pitää vaan oppia tyytymään niihin kuviin, joita sitten saan napattua. Ja pointtihan tässä oli jo tuolla ylempänä sepustetut, ei varsinaisesti vuoden 2017 luontokuvapalkinnon pokkaus.

x Monthly notes -tyyppinen blogijuttu. Viime vuonna tein kuukauden suosikit -postauksia kuukauden lopulla. Nyt ajattelin, että jos keksisin joka kuukaudelle kolme tavoitetta tai tekemistä ja kuukauden lopulla kertoilisin niistä tänne blogin puolelle. Idea on Marzia Bisognin You Tube -kanavalta. Jos idea ei auennut, tsekkaa esim. tää video. 

Noh tässä muutama! Onko sulla tavoitteita vuodelle 2017?

6 kommenttia:

 1. Mä en ikinä vois olla ilman irtokarkkeja :D Mun suurin pahe! Ilman suklaata, sipsejä, jätkskiä tms onnistuu, mutta irtokarkit on niin lemppareita ;) Tsemppiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en vois olla enää vuotta ilman suklaata! Irtokarkkeihin oon sen sijaan koukussa niin pahasti että nyt on pakko pistää stoppi :D Kiitos tsempeistä, pitää toivoa ettei olis kauheita vierotusoireita xD

   Poista
 2. Hyviä tavoitteita! Erityisesti kiinnostaa tuo lihaton tammikuu: jos siitä kirjoitat täällä, tulen innolla lueskelemaan. Tsemppiä irtokarkeista irrottautumiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kyllä tarkoituksena olisi siitä jonkinlainen raportti kirjoittaa luultavasti kuun lopussa. Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 3. Mun mielestä nää tavotteet onkin kivempia kuin lupaukset. Mä ainakin oon lupauksien suhteen tyyppiä "nehän kans pidetään". Aina pitää mennä jotain kohti kuitenkin. Tsemppiä tavoitteiden kanssa! <3 Ne vaikuttavat kuitenkin tosi inhimillisiltä eikä ollenkaan mahottomilta. (mulle kyllä toi irtokarkkiton vuosi on mahoton!) :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oishan se kiva jos olis niin hyvä itsekuri, että saisi ne lupaukset pidettyä :D Tai sitten ne lupaukset ovat olleet liian vaikeita pidettäväksi... Nimenomaan tavoitteet ovat jotain jota kohti pyrkiä! Kiitos tsempistä :) Mä uskon, että kunhan pystyy olemaan muutaman viikonlopun ilman niitä irtokarkkeja niin loput vuodesta meneekin helpommin. Näin ainakin toivon :D

   Poista