maanantai 27. helmikuuta 2017

Treenikatsaus viikkoon 8

Viikkoon kuului kolme juoksulenkkiä, matkaltaan hieman pitempiä kuin edellisen viikon lenkit.

Maanantaina ja tiistaina tein lihaskuntoa, maanantaina koko keholle ja tiistaina vatsalihaksille. Enpä ole pitkään aikaan treenannut vatsoja ja sen kyllä huomasi, lihakset oli monta päivää treenin jälkeen kipeät. 

Keskiviikkona neljän kilsan pk-lenkki sadan metrin vetoineen piteni kuuteen kilsaan. Juoksu tuntui oikein mukavalta ja vauhtikin 6:36 min/km oli tavallista kovempaa. 
Torstaina oli tuttuun tapaan lepopäivä. 

Perjantaina lähdin hirveään lumimyräkkään tekemään kovaa treeniä. Alkuun verkkailin 2 kilsaa hölkällä ja kolmella rennolla 100 metrin vedolla. Sen jälkeen tein neljä kertaa kilometrin vetoja kolmen minuutin palautuksella tarkoituksena pitää vauhdit 4:40 - 4:30 min/km. Ensimmäinen veto meni aikaan 4 min 47 s ja tuntui melko raskaalta. Tuuli ja lumipyry haittasivat eikä tiellä ollut lumikerros tehnyt juoksusta yhtään helpompaa. Toinen veto kulki aikaan 4 min 43 s, kolmas 4 min 37 s ja viimeinen 4 min 31 s. Viimeisen vedon aikana takareidet menivät aivan tukkoon, veikkaan sen johtuneen lumisesta tiestä kun ponnistukselle ei saanut kunnon pitoa vaan askel lipsui. Nuo vedot kyllä tuntuivat raskaammilta kuin niiden olisi ehkä ollut tarkoitus tuntua. Loppuun verkkailin vielä 1400m. 

Lauantaina oli onneksi aivan upea ilma! Aurinko paistoi ja oli pikkupakkanen. Hyvillä mielin lähdin tekemään 12 kilsan pk-lenkkiä. Juoksu kulki oikein mukavasti eikä kuntokaan loppunut kesken :D 

Sunnuntaina oli tarkoitus pitää lepopäivä, mutta illalla porukat päätti lähteä hiihtämään, joten lähdin mukaan. Vanhempien kanssa hiitäessä vauhti pysyi hillittynä samoin kuin sykkeetkin, joten vajaa tunnin mittainen hiihtolenkki kävi hyvin peruskestävyydestä! Ma: Lihaskuntotreeni 17 min.
Ti: Vatsalihastreeni 19 min.
Ke: Hölkkää 6 km / 40 min, keskisyke 157, -vauhti 6:36 min/km.
To: Lepo.
Pe: Juoksu 7,7 km / 55 min. 
La: Hölkkää 12 km / 1h 23 min, keskisyke 154, -vauhti 6:53 min/km.
Su: Hiihtoa 11,2 km / 55 min, keskisyke 152.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti