sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kompressiosukista on apua moneen

Postaus toteutettu yhteistyössä Tukisukat-shopin kanssa.

Pari vuotta sitten ostin mun ensimmäiset kompressiosäärystimet. Nyt multa löytyy kahdet kompressiosäärystimet ja kahdet pitkät kompressiosukat. En tee yhtään treeniä ilman säärystimiä. Jotenkin ne antaa niin mukavasti tukea juoksun aikana eikä penikoihinkaan satu (ainakaan niin paljoa). 


Kompressiosukkia en ennen käyttänyt kovinkaan usein. Ainoastaan pisimmät, yli kahden tunnin lenkit juoksin pitkillä sukilla säärystimien sijaan. Maratonille laitoin kompressiosukat, koska ajattelin niiden olevan mukavemmat jalassa kuin säärystimet. Säärystimet ovat todella tiukat mutta mun sukissa on vähemmän kompressiota varressa. 


Kuten kompressiosäärystimet, myös sukat edistävät jalkojen verenkiertoa, kun veri kiertää paremmin lihasten hapensaanti tehostuu. Sukat tukevat pohjelihaksia, vähentävät jännitystä ja voivat ehkäistä urheiluvammoja. Sukat ovat myös erinomainen apu palautumisen edistämiseksi lenkkien jälkeen. Pidempikestoiseen harjoitukseen kompressiosukka solvetuu säärystintä paremmin, koska säärystin loppuu nilkkaan se voi aiheuttaa nesteen kertymistä jalkaterään. Kompressiosukka on oivallinen myös pitkille lentomatkoille! 

Mä sain valita Tukisukat-shopilta testiin kompressiosukat heidän valikoimastaan. Pakko sanoa, että ihan oikeasti ainakin puolituntia pohdiskelin ja kävin kaikki sukat useaan kertaan läpi kun mietin, että mitkä sukat mä haluaisin - kaikki vaikuttivat niin hyviltä! Lopulta kun päädyin Gococon sukkaan, mietin seuraavat kymmenen minuuttia mikä olisi kaikista kivoin väri. Urheiluvaatteissa tykkään käyttää väriä, vaikka muuten pukeudun usein tummiin vaatteisiin. Tuntuu, että värikkäistä vaatteista saa ekstra energiaa treeniin. Violetti on yks mun lempiväreistä, joten päädyin siihen.


Gococon sukka tuntuu jalassa todella mukavalta. Ehkä jopa liiankin mukavalta ja mietinkin, että olisi kuitenkin kannattanu ottaa pienempi koko. Sukan koko määräytyy pohkeen paksuimman kohdan ympärysmitan mukaan ja mulla se meni just tohon M-koon alarajalle, joten päätin ottaa sen koon.

Käytin näitä sukkia viikon verran joka ilta palautumisen apuna. Viime viikonlopun kisojen jälkeen vasemman jalan säären sisäosassa on ollut ikäviä tuntemuksia, ja oonkin nyt melkein joka ilta ottanut tavaksi tehdä viisi erilaista venytystä pohkeille ja vetaista nämä sukat jalkaan. Nyt sunnuntaina käytin sukkia hitaalla 10 kilsan lenkillä eikä penikoissa tuntunut mitään! Muutenkin sukat tuntuivat mukavalta myös juostessa, ei mitään hankausta eikä hikistä tunnetta jaloissa. Voin kyllä suositella näitä sukkia, eikä hintakaan, 29,90 € ole paha. Nämä tulevat jäämään mulla jokapäiväiseen käyttöön juurikin palautumiseen sekä pitkille yli tunnin mittaisille lenkeille.

Olisi kiva kuulla, että minkälaisia kompressiotuotteita te käytätte yleensä ja koetteko niistä olevan mitään hyötyä :)

2 kommenttia:

 1. Moikka!

  Tulin nimittäin kiittelemään, että kirjoittelit aikaisemmin Juoksukaverikirjapostauksen, jonka nykyversio (idea varmasti toisaalta) on Takomorunners-heimolaisilta. Nyt kokosimme yhteen kaikki löytämämme juoksukaverikirjapostaukset ja sinä sekä lukijasi olette erittäin tervetulleita lukemaan niitä sivuillemme.

  Juoksukaverikirja on edelleen auki ja sivuja riittää, joten kuka tahansa juoksunystävä voi kirjoittaa postauksensa sinne. Kiitos ja tervetuloa lukemaan juoksubloggaajien postauksia. =)

  http://www.takomorunners.com/2017/04/takomorunners-juoksukaverikirja.htm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti ilmoituksesta! Toi olikin tosi hyvä idea koota postaukset yhteen!

   Poista