torstai 18. toukokuuta 2017

Katsaus kevään juoksuihin

Tämä kevät on ollut juoksun kannalta aivan uskomaton! En ymmärrä miten olen saanut itseni neljässä kuukaudessa elämäni kuntoon. Ja kyllä uskallan näin väittää, että tällä hetkellä ainakin aerobinen kuntoni on parempi kuin koskaan ennen. 
Juoksukauden sain aloitettua tavallista varhaisemmin, jo tammikuun lopussa. Olin talven mittaan hiihtänyt säännöllisesti, joten aivan pohjalta ei tarvinnut lähteä kuntoa rakentamaan. Aloitin heti kympin ohjelmalla, joka oli aika rankka, ei mitään pehmeää laskeutumista juoksun pariin. Jalat eli penikat ovat pysyneet paremmassa kunnossa kuin ennen ja niiden kipuilu ei ole estänyt treenaamista. Uskon penikkakivun johtuvan jumissa olevista pohkeista. Nyt kun olen niitä venytellyt ahkerasti, ovat kivutkin lähes kadonneet. 

Juoksukilometrejä kertyi helmikuussa 78,2 km, maaliskuussa 101,8 km ja huhtikuussa 117 km.


Treenini ovat olleet vauhtikestävyyspainotteisia, ja sen kyllä huomaa. Juoksin kevään aikana kolmet kisat, Toholammilla 7,9km, Ullavalla 11,3 km ja Kokkolassa 10 km ja kaikki ne pystyin juosta alle 5 min/km. Viime vuonna vain haaveilin tuollaisista lukemista ja muistan kuinka kesällä ajattelin, että en varmaan ikinä tule olemaan niin hyvässä kunnossa, että pystyisin juosta noin kovaa. Mukava huomata, että on tullut tehtyä oikeanlaista treeniä.

 Tästä on hyvä siirtyä puolimaratontreenien puoleen. Vauhtikestävyyspuolesta nyt ei tarvitse huolehtia, pitäisi vaan kroppa saada totutettua pidempiin matkoihin. Luultavasti lähden kokeilemaan puolikasta kuitenkin jo 17.6 Ylivieskaan. Jos siellä sattuisi ennätys tulemaan, siirryn samantien maratontreeniin. Hehee, salaa jo hieman haaveilen siitä, että pääsisi kuitenkin sen maratonin syksyllä hölkötteleen. Mutta vain ja ainoastaan sitten, kun puolikkaaltakin on se ennätys tullut. Jotenkin ajattelen, että kymppi ja puolikas kulkevat käsikädessä. Minusta ainakin tuntuu, että puolikkaan aika usein on kympin aika + tunti. Eli nyt kun sain tehtyä tuon kympin ennätyksen, olisi puolikkaan enkastakin ( 1h 52 min ja risat ) mahdollista nipistää hieman pois. Mutta katsotaan nyt, juoksuinnostus on ainakin huipussaan!

2 kommenttia:

  1. Vitsi miten mahtavalta kuulostaa! Siitä vain kohti puolikasta. :) Tuolla menolla voisi kyllä odottaa melkoisen hyvää aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Motivaatio on ainakin korkealla treenejä kohtaan, mielenkiinnolla kyllä odotan että miten juoksu kulkee vähän pidemmällä matkalla :)

      Poista