lauantai 8. heinäkuuta 2017

Puolimaraton Kipinä maratonilla

Tänään tuli juostua vuoden toinen puolikas! Tällä kertaa Nivalassa Kipinä maratonilla, jossa en aiemmin ollutkaan ollut juoksemassa. Tapahtuma oli jossain Nivalan sivukylällä ja lähtöalue koulun pihassa. Puolikas juostiin kahtena kierroksena. Reitti oli todella tasaista. Enimmäkseen asfalttia mutta myös soratiepätkääkin oli. Maisemat aika perinteistä maalaismaisemaa, paaljon peltoja ja vähän metsää.
Sää oli taas aurinkoinen mutta ei niin paahtava kuin kolmen viikon takaisella Vieskamaratonilla. Nyt oli pilviäkin jonkin verran ja tuuli melko navakasti ja viilentävästi. Viime puolikkaasta viisastuneena otin neljä pulloa urheilujuomaa mukaan ja lähes kaikki meni juoksun aikana. Geeliä mulla ei tällä kertaa ollut mukana ollenkaan. Lisäksi puolikkaan matkalla oli viisi juomapistettä ja jokaiselta nappasin mukaan vesikupin, joista sain kaksi hörppyä otettua. Loput meni rinnuksille. 
Mulla ei ollut kovin hyvä fiilis aamulla ennen Nivalaan lähtöä. Olin aika väsynyt ja jo herätessä oli kantapäässä pistävää kipua joka haittasi aika paljon kävelyä. Alkuhölkässä kuitenkin sain onnekseni huomata ettei kipua ollut juoksun aikana. Söin taas melko vähän ja join vettä, mehua ja urheilujuomaa aamulla. Vajaa kaksi tuntia ennen lähtöä nappasin myös banaanin. 
Alkuverkka kulki oikeen mukavasti. Juoksin 15 minuuttia 2,5 km keskivauhdilla 6:04 min/km.

Päätin lähteä samalla taktiikalla liikkeelle kuin vuoden takaisella ennätyspuolikkaalla. Alkuun kolme kilsaa noin 5:40 vauhtia. Ja tällä kertaa pidin tiukasti kiinni tuosta etten lähtenyt kirimään. Kolmen kilsan jälkeen vauhti pysyi 5-5:20 nopeudessa. Ekan kierroksen juoksin pikkupojan kanssa, hän oli juoksemassa 10,55 km. Kun hänellä oli matkaa maaliin 500 metriä, tsemppasin hänet loppukiriin. Eka kierros meni tosi hyvä voimaisena ja kilometrit vähenivät hurjan nopeasti. Ekan kierroksen jälkeen päätin kiristää vauhtia jotta saisin edelläni menevän naisen kiinni. Aika pitkään jouduinkin juoksemaan alle 5 min/km vauhtia, että sain hänet kiinni. En montaa sataa metriä kerennyt hänen peesissään juosta kun roolit vaihtuivat ja hän jäi minun taakseni juoksemaan. Hiukkasen se stressasi, kun kuulin hänen askeleensa aivan mun takana. Päätin että 16 kilsan kohdalla kyllä kiristän vauhtia ja katsotaan pysyykö hän enää perässäni. Ja kun matkaa oli maaliin 5 kilsaa juoksin loppuun asti alle 5 min/km vauhdilla. Se vauhti tuntui todella luonnolliselta ja kaikista omimmalta vauhdilta. Ajattelin, että tän takia oon tehnyt kilsan vetoja ja viiden kilsan reippaita tasavauhtisia lenkkejä. Pitkän loppukirin aikana otin monta juoksijaa kiinni ja takanani juossut nainen jäi kyydistä. 
Maaliin tulin ajalla 1h 49min 39s! Eli paransin vuodentakaista enkkaani 2 min 18s. Myönnettäköön että ekan kolmen kilsan jälkeen tiesin että enkat pistetään uusiksi. Ja jo ihan juoksun alussa sanoin itselleni pääni sisällä, että tästä tulee hyvä juoksu. Maalissa peesissäni juossut nainen tuli onnittelemaan hyvästä juoksusta ja koitti jutellakin, mutta itse olin niin nuutunut, että hyvä kun sain suutani auki :D
En tiedä monesko olin ja se harmittaa. Tuntui niin tyhjältä juosta maaliin kun kuuluttaja oli häipynyt jonnekin eikä tsempannut loppukiriin ja ollut kertomassa monentenako olin maalissa. Palkintosijoille en yltänyt, mutta sain kivan arpajaisvoiton. Tervasaippuaa ja selänrapsuttimen! Hehee. Lisäksi myös 3,5€ arvoisen lipukkeen jätskikioskille ja kioskin kautta ajoinkin kotiin. Oikein kiva kisa, hyvä juoksu ja mukava uusi ennätys! 
Edit: Sijoitukseni oli 4/14!


4 kommenttia:

 1. Hienoa, onnea! Mummulle ja kummisedälle just luin tuon juttusi, samassa autossa kun istutaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahaa, niitä varmaan kiinnosti :D Kiitos!

   Poista
 2. Tosi hyvä suoritus, onnea :) Pitäisi varmaan itsekin alkaa juosta enemmän pitkiä vetoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka :) Kyllä niistä pidemmistä vedoista on nähtävästi ollut jotain hyötyä!

   Poista