sunnuntai 27. elokuuta 2017

Varttimara Venetsialaismaratonilla

Olin ilmoittautunut eilen Kokkolassa juostavaan Venetsialaismaratonille, matkana tällä kertaa kymppi. Mietin pitkään puolikkaan ja kympin välillä. Puolikas palvelisi hyvin maratonia varten mutta enemmän kiinnosti miten kymppi kulkee nyt, kun edellisestä kerrasta on kolme kuukautta aikaa. Niimpä päätin lähteä testaamaan kovempaa vauhtia. 

Tavoitteeksi asetin itselleni 50 minuutin alituksen. Hieman sitä kyllä epäilin, sillä tapahtuman startti oli jo kello 11 ja aamupäivisin en ole parhaimmassa terässä. Olin juossut kolme vuotta sitten tapahtumassa puolikkaan ja tiesin, että reitti on myös mäkinen. Kaiken kukkuraksi sattui oikea koiranilma. Asteita oli maksimissaan 10, vettä vihmoi välillä rankasti välillä ihan kevyesti ja tuuli oli kova. Olin todella tyytyväinen että lähdin lyhyemmälle matkalle. Päälle päätin laittaa pitkät trikoot, topin, pitkähihaisen paidan ja uuden superohuen juoksutakin. Juoksutakin tarkoitus on vain pitää kuivana ja suojata tuulelta mutta ei lämmittää. Molemmat ominaisuudet tuli nyt testattua ja tuli tehtyä hyvä takkivalinta! Vaatetta takin alla oli kuitenkin liikaa ja juostessa meinasi tulla kyllä kuuma. 

Verkkana juoksin tapahtumapaikalle ja siellä spurttasin pari kolme kertaa lyhyen mäen ylös. Kilsoja kertyi 10 minuuttiin 1,6. Sen jälkeen menin 15 minuutiksi sisälle odottelemaan starttia. Lähdin heti vetämään sellaista tasaisen kovaa vauhtia. Päätin jättää rauhallisen aloituksen pois ja tehdä vain tasavauhtisen juoksun pitämällä vauhti alle 5 min/km. Juoksu tuntui koko matkan rankalta. Mäkiäkin riitti ja ne kyllä tuntui jaloissa. Jotenkin puhti silti säilyi ja mäkien jälkeen sain heti taas tavoitevauhdista kiinni. 

Jossain vaiheessa mietin, että eiköhän sen maalin pitäisi kohta tulla, oliskohan mun pitänyt kääntyä jossain kohtaa jonnekin... Kilometrit lähestyivät uhkaavasti kymppiä mutta maaliin oli vielä matkaa. Kun kympin merkkitaulu tuli vastaan hämmennyin ja vilkaisin nopeasti kelloa, joka näytti 47.20 eli kymppi tuli täyteen 20 sekuntia nopeammin kuin toukokuussa City Runilla. Maaliin oli matkaa vielä 500 metriä ja siellä kello pystähtyi aikaan 49,31. Hieman ärsytti siinä vaiheessa, kun matkaa mainostettiin kuntokymppinä vaikka todellisuudessa se oli varttimaraton. Lehdessä ja netissäkin tuloksissa matkaksi on laitettu 10 km. Ehkä ensi vuonna kuntokymppisarjat muutetaan varttimaratoniksi...? Oma sijoitukseni naisissa oli 4. eli aika kova sarja oli tämä "kuntokymppi".

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti