perjantai 22. kesäkuuta 2018

Tanska 27. - 30.5, osa 1

Toukokuussa haaveilin ulkomaanmatkasta, määränpäällä ei niinkään ollut väliä, kunhan johonkin vaan pääsisin. Kaveri ehdotti Tanskaa ja se sopi mulle erittäin hyvin, kumpikaan meistä ei ollut käynyt siellä aikaisemmin. Maanantaina varattiin lennot ja hotelli ja sunnuntaiaamuna lähti lento Helsingistä kohti Kööpenhaminaa. 
Köpis osoittautui täydelliseksi matkakohteeksi muutamalle päivälle, ehdittiin paljon näkemään kolmessa päivässä. 

Sunnuntaina saavuttiin noin puolentoista tunnin lennon jälkeen aamupäivällä Kastrupin lentokentälle, josta kätevästi ja nopeasti matkattiin metrolla Kongens Nytorville. Ensimmäisenä tehtävänä oli etsiä meille brunssipaikka. Kaverilla oli pari Kööpenhaminan matkaopasta mukana ja niistä selailtiin ja Mapsista katsottiin jokin läheinen kahvila, joka tarjoaisi brunssia. Päädyttiinkin kivan oloiseen Dan Turellin kahvilaan. Pyydettiin tarjoilijalta saada brunssilautanen kasvisversiona, mutta tarjoilijan mukaan oli täysin kokista riippuvaa haluaako hän tehdä kasvisversion paikan brunssilautasesta. Onneksi sattui olemaan mukava kokki töissä ja saatin kuin saatiinkin noin 20 euroa maksava brunssilautanen ilman lihaa!


Brunssin jälkeen lähdettiin matkalaukkujemme kanssa suuntaamaan hotelliimme Hotel Maritimeen. Käveltiin Nyhavnin kautta ja ihasteltiin niitä värikkäitä taloja ja haaveiltiin, että joku päivä päästäisiin johonkin kadun monista kahvila-ravintoloista syömään smørrebrödit.


Jätettiin laukut hotellille odottamaan kello kolmea, että saataisiin meidän huone käyttöön, vaihdettiin hotellin vessassa kevyempää vaatetta päälle ja lähdettiin seikkailemaan. Meillä ei ollut erityistä suunnitelmaa, lähdettin vain kulkemaan johonkin perusturisteina kameralla suunnaten millon mihinkin. Yksi kivoimmista jutuista oli pienet trampoliiniverkot lähellä meidän hotellia ja totta kai niihin piti päästä vähän pelleilemään! 
Meidän hotelli ei ollut mitenkään erikoinen, hieman vanhahtava, mutta onneksi aika rauhallinen. Oltiin varmaan majoittujista nuorimmasta päästä. 

Illemmalla käveltiin kauppa- ja kävelykatu Strøgetiä pitkin kohti Tivolia. Välillä pysähdyttiin leipomossa, Lagkagehusetissa kahvilla ja syötiin flødebullet, ja voin kyllä suositella niitä! Kuin Brunbergin suukkoja, mutta vähän parempia ja niiiin hyviä! 


Sunnuntai-ilta pyörittiinkin Tivolissa. Ostettiin pelkkä sisäänpääsy (netin mukaan se maksaa 120 tanskan kruunua eli noin 15 euroa mutta en kuollaksenikaan muista oliko se todella noin kallis!) ja erittäin pitkään pohdittiin raaskitaanko käydä jossain laitteessa. Eräs vuoristorata houkutteli meitä erityisen paljon, mutta sitä varten olisi pitänyt ostaa kaksi tikettiä ja taivasteltiinkin kuinka kallista voi olla yhdessä huvipuistolaitteessa käyminen. Päädyttiin onneksi kuitenkin ostamaan ne liput laitteeseen, muistoksi saatiin legendaarista kuvamateriaalia joka ei todellakaan päädy tänne. 
Meikäläinen hytisi kylmästä jo yhdeksän aikaan ja päädyttiin joskus silloin lähtemään takaisin hotellille päin, joten paljon kehutuista Tivolin valoista ei päästy tällä reissulla nauttimaan niin paljoa.


Totta kai vielä eksyttiin matkalla hotellille kun yritimme luottaa erittäin huonoon suuntavaistoomme (tämä on tullut todettua jo ala-asteella) ja lopulta päivälle kertyi kävelykilometrejä 15. Ehjin nahoin päästiin kuitenkin hotellille Kööpenhaminan hämäräkujilta!

2 kommenttia:

  1. Kiva, näin jälkeenpäin, käydä reissu uudestaan läpi. :) Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Karo! Niin ja näihin on mukava palata vielä vuosienkin päästä muisteleen reissua!

      Poista