lauantai 23. kesäkuuta 2018

Tanska 27. - 30.5., osa 2

Maanantai. 
Maanantai valkeni sateisena ja ukkonenkin jyrähteli. Aamupäiväksi sää kirkastui ja me lähdettiin metsästämään Sephoraa, joka löytyikin lopulta Indre Bystä. Better than sex -mascaran ostamisen jälkeen lähdettiin Amalienborgille katsomaan kahdeltatoista alkavaa vartijanvaihtoa (meinaan koko ajan kirjoittaa vanginvaihtoa). Pidin todella paljon Lontoossa Buckinghamin palatsissa samaisesta toimenpiteestä joten odotukset olivat korkealla. Tällä kertaa sain pettyä, toiminta oli todella verkkaista, vähäeleistä ja todella pitkäkestoista. Voisin sanoa, että jos missaat tämän näkemisen Kööpenhaminassa niin ei tarvi paljoa harmitella.
Vartijanvaihdon jälkeen lähdettiin käpöttelemään kohti Pieni Merenneito -patsasta Kastelletin linnoitusalueen kautta. Siellä ihmeteltiin jonkin aikaa, että mikä kumman paikka tämä on. Pientä merenneitoa ei jaksettu kauaa pällistellä, kuumakin alkoi jo olla. Lähdettiin rantaa pitkin kulkemaan kohti hotellia. Nyhavnin kohdalla tajuttiin, että nythän olisi täydellinen keli ja hetki niille smørrebrödeille ja löydettiinkin yhdestä katuravintolasta meille pöytä.

Tää oli mun yks reissun lempparihetkistä.

Hotellilla vaihdettiin pitkät farkut shortseihin ja lähdettiin jatkamaan matkaa kohti Kuninkaan puistoa ja kasvitieteellistä puutarhaa, joka sekin osoittautui pieneksi pettymykseksi - jälleen kerran ainakin verrattuna Oxfordin Botanic Gardeniin. Ihmetyksen aihetta aiheutti se, ettei sinne ollut sisäänpääsymaksua! Tanskalaiset kun tuntuivat osaavan nyysiä rahaa milloin mistäkin. Vessoihin sentään päästiin aina ilman vessamaksuja, tosin välillä niiden vessojen siisteystaso oli vähän mitä oli. 

Rosenborgin linna.

Yksi harvoista räpsyistä kasvitieteellisessä puutarhassa.

Puutarhasta lähdettiin vielä käymään Rundetårnissa, pyöreässä tornissa, josta näki kivasti Kööpenhaminan kattojen ylle ja pääsi nauttimaan laskevasta auringosta. Sinne sentään oli pieni pääsymaksu. 


Maanantaille kertyi 16 kilometriä kävelyä ja oltiinkin aika poikki kun päädyttiin hotellille. Jaksettiin vielä myöhemmin illalla kuitenkin raahautua ruuan äärelle Hard Rock Cafeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti